De joodse muziek kreeg mijn aandacht toen mij in 1974 door het bestuur van het Genootschap Nederland - Israël werd gevraagd of ik wilde meedenken, om de laatste seizoensbijeenkomsten van hun diverse afdelingen met joodse muziek te kunnen afsluiten. Daartoe richtte ik het ensemble 'Rozjinkes mit Mandlen' op ( Rozijnen met Amandelen) en ging aan het werk om joodse muziek te verzamelen en te bewerken. Door tijdgebrek moest ik de groep in 1979 weer ontbinden. - Omdat ik in 2009 stopte met het dirigeren van koren, besloot ik om verder te gaan met het bewerken van joodse liederen. De meeste in het Jiddisch, maar ook enkele in het Hebreeuws/Ivriet. Er blijkt daarvoor in ons land nog steeds belangstelling te bestaan. De bewerkingen zijn bestemd voor zangstem met begeleiding van één of meerdere instrumenten; nooit meer dan ongeveer 6.
Waarom geef ik mijn muziek weg? - Nóóit heb ik voor de opbrengst van auteursrechten hoeven werken. Mijn onderwijsbaan garandeerde voldoende inkomsten om daarmee tevreden te zijn in het leven.
De tweede reden is, dat onze luidruchtige 'snelle samenleving' volkomen vercommercialiseerd is. De MUZIEKwereld is sluipenderwijs ingelijfd door de wereld van de muziekINDUSTRIE. De bevolking wordt onophoudelijk bestookt met PoP-muziek of wat daarvoor moet doorgaan. Massa-evenementen worden tot standaard verheven. Het gevolg is mede, dat bij veel jongeren de aandacht uitsluitend wordt geconcentreerd op PoP-muziek. Met bereidwillige hulp van hand- en spandiensten verrichtende omroepmedia.
Door de kleiner wordende markt van 'die andere muziek' zijn goede bladmuziekuitgeverijen verdwenen of opgekocht door Amerikaanse (pop)bedrijven, die uitsluitend op winst maken zijn gericht. De conservatoria hebben grote moeite bij het vinden van studenten voor de niet op PoP-muziek gerichte opleidingen.
(Various parts - vocal and instrumental - can be obtained for free by contacting me)